Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων στην πόλη.
Για αρχή, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την περιοχή των Αμπελοκήπων, προκειμένου να παραστεί και στη συνέχεια να μιλήσει στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στις 11:00 ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.
Στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο και αμέσως θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος.
Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.