Δήμος Καλαμαριάς: Εθελοντές μάζεψαν απορρίμματα από την παραλία Αρετσούς

Τα απορρίμματα ζύγιζαν 680 λίτρα

Ο Δήμος Καλαμαριάς έδειξε τη στήριξή του στους εθελοντές που μάζεψαν 680 λίτρα απορριμμάτων από την παραλία Αρετσούς.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, εθελοντές και εθελόντριες με τη στήριξη που τους έδωσε ο δήμος Καλαμαριάς μάζεψαν απορρίμματα 680 λίτρων από την παραλία Αρετσούς, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που υπήρχαν χθες στην πόλη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ZeroWasteBSB» του Κέντρου
Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ, με την οποία άνοιξε ένας κύκλος 5 δράσεων καθαρισμού σε περιοχές φυσικού κάλλους στην Θεσσαλονίκη.

Τους 15 εθελοντές και εθελόντριες που συμμετείχαν στήριξε ο Δήμος Καλαμαριάς με εργαλεία καθαρισμού, γάντια και σακούλες, παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου καθαριότητας, κ. Στέλιου Ματσαρίδη, ο οποίος χαιρέτησε τη δράση και έδειξε έμπρακτα τη στήριξη του δήμου σε δράσεις που εμπλέκουν την συμμετοχή των πολιτών.

Την στήριξή της πρόσφερε και η «SaveYourHood», μια ομάδα με έντονη δράση που συντονίζει ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα.

Ο τοπικός συντονιστής της, κ. Ηρακλής Γεωργαλάς ανακοίνωσε το μήνυμα της ομάδας το οποίο είναι «Υιοθετώ τη γειτονιά μου», ενώ πρόκειται να υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία σε επόμενες κοινές δράσεις από τον Σεπτέμβρη του 2021.

Ανάμεσα στα απορρίμματα που συλλέχθηκαν, πολλά ήταν γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, μάσκες
και μαντιλάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια και γόπες τσιγάρων.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» και τον στόχο του για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως και για τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων.

Το πλαίσιο και οι συμμετέχουσες χώρες

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black
Sea Basin” και αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων. Υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του
Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *