Μίλτος Τεντόγλου: “Συλλέκτης” μεταλλίων ο κορυφαίος άλτης από τα Γρεβενά

To βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε μία ακόμα επιτυχία στον ελληνικό στίβο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο “άρχοντας” των αιθέρων πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του, το μετάλλιο που του έλειπε. Το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και μόλις στα 25 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου γράφει την δική του ιστορία στον παγκόσμιο στίβο.

Δείτε επίσης: Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Αποθέωσαν Τεντόγλου και Πομάσκι στο ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Και στην έκτη του προσπάθεια στον μεγάλο τελικό τα κατάφερε, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα που περνάει δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα με τις πυρκαγιές.

Δείτε επίσης: Στο τέλος κερδίζει ο Τεντόγλου – Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Βουδαπέστη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

“Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Τα κατάφερα στη τελευταία προσπάθεια να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Χάρηκα αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο είμαι και λίγο τσαντισμένος γιατί μπορούσα πολύ παραπάνω. Ήθελα να κάνω ένα μεγάλο ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Έκανα ένα μεγάλο λάθος στο τελευταίο άλμα άφησα τα πόδια πίσω και αυτό που στέρησε μια σπουδαία επίδοση. Δεν ξέρω αν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου γι αυτό”, είπε ο σπουδαίος αθλητής.

Καριέρα γεμάτη επιτυχίες

O Μίλτος Τεντόγλου στα 25 του χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα. Αναδείχτηκε χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023 και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022. Ακόμα, έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, με άλμα στο μήκος στα 8,55 μ..

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές που έχει αναδείξει η Ελλάδα. Συν τοις άλλοις, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021 και το 2023.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε τον στίβο εντελώς τυχαία σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Με πληροφορίες από το Wikipedia

Πηγή φωτογραφίας: Εurokinissi

Διαβάστε επίσης  Η S&P αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε BBB με σταθερές προοπτικές