Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η “γοργόνα” που χάρισε το χρυσό στην Ελλάδα και η πορεία της στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Ευαγγελία Πλατανιώτη

Εφερε στη χώρα μας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα

Περηφάνια και συγκίνηση προκάλεσε στην Ελλάδα η επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα, στο τεχνικό σόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η 29χρονη (γεννημένη 9 Αυγούστου του 1994) Ευαγγελία Πλατανιώτη, με καταγωγή από τη Ναύπακτο και με σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, φαινόταν πως κάποια στιγμή θα κατακτούσε το πολυπόθητο παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της, καθώς το 2022, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η πορεία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο ζευγάρι, μαζί με την Δέσποινα Σολωμού, και τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η δεύτερη συμμετοχή της σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου. Τερμάτισαν στην 10η θέση.

Το 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποιοι λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθησαν το 2021, η Πλατανιώτη κατέγραψε την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρότι καθυστέρησε να μεταβεί στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού, η Πλατανιώτη αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ για κορωνοϊό.

Το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών.

Η Πλατανιώτη έχει κερδίσει επίσης ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις της σειράς «World Series».

Ο έρωτας και η πρόταση γάμου

Πριν από λίγα χρόνια η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης του ANT1 το “Nomads”. Ήταν το 2017 και μαζί της ήταν αθλητές όπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης και η Βασιλική Μιλλούση.

Ενώ ήταν στις Φιλιππίνες για το παιχνίδι δέχτηκε πρόταση γάμου από τον καλό της. Τον Άγγελο Βλαχόπουλο. Πρόκειται για τον διεθνή πολίστα και έναν από τους καλύτερους πλέον στον κόσμο που είχε γνωρίσει την Ευαγγελία στις πισίνες.

Ήταν μαζί για χρόνια και αποφάσισε να της κάνει έκπληξη. Της έκανε πρόταση γάμου μέσω του ριάλιτι με μονόπετρο. «Δεν το περίμενα και χρονικά ούτε στις Φιλιππίνες» θα πει εκείνη για την πρόταση που αποδέχτηκε.

«Με τον άνθρωπο με τον οποίο είμαι μαζί είμαστε μαζί χρόνια. Τον αγαπάω πάρα πολύ, με αγαπάει πάρα πολύ και με αυτή την κίνηση πραγματικά συγκινήθηκα πάρα πολύ, ξαφνιάστηκα και έκανε τον ερχομό μου στην Ελλάδα ακόμα πιο γλυκό» έλεγε τότε για τον Άγγελο της ζωής της.

Έκανε και πρόβα το νυφικό, ταξίδεψε και ως την Ουγγαρία (έπαιζε στο Έγκερ τότε ο Βλαχόπουλος) αλλά και στην Πράγα, αλλά γάμος τελικά δεν έγιναν και τα δύο παιδιά τράβηξαν τον δρόμο τους. Πάντως μετά το χρυσό στη Ντόχα η Ευαγγελία απέσπασε συγχαρητήρια από την εθνική πόλο ανδρών της Ελλάδας που είναι στην πόλη και της οποίας μέλος είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Η Ευαγγελία είναι εδώ και χρόνια σε σχέση και είναι καλά με τον σύντροφό της. Επιλέγει όμως να κρατάει μυστική την προσωπική της ζωή. Πριν από λίγους μήνες με τον σύντροφό της έκαναν κοινή εμφάνιση στο γάμο της Κόνι Μεταξά με τον Μάριο Καπότση στην Κρήτη.

Πηγή φωτό: Instagram (evangelia.platanioti)

Πηγή: Βικιπαίδεια, protothema.gr