Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφασή του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση για τη διενέργεια προανακριτικής που αφορά το πρόσωπό του για την υπόθεση των Τεμπών και τους χειρισμούς που ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.
Ο κ. Τριαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως, «είχα υπογραμμίσει ότι η πολιτική δεν είναι ανάγκη, δεν είναι αυτοσκοπός. Υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση του υφυπ. Κλιματικής κρίσης και από το χαρτοφυλάκιο της κρατικής αρωγής που δημιουργήθηκε από το μηδέν με έργο μετρήσιμο».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η ανάγκη για ωριμότητα και η προσήλωση στις βάσεις της Δημοκρατίας προβάλλει σήμερα επιτακτική. Είχα υπογραμμίσει εδώ και έναν χρόνο ότι η πολιτική για εμένα δεν είναι επάγγελμα. Η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Για αυτό υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και από το χαρτοφυλάκιο της κρατικής αρωγής, που δημιουργήθηκε από το μηδέν με έργο μετρήσιμο, απτό.
Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου η κρατική αρωγή όχι η πολιτική προστασία. Με αυτή την αρμοδιότητα βρέθηκα στη Λάρισα και στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος. Επισκέφτηκα τη Λάρισα με κυβερνητικό κλιμάκιο, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Και αναφέρομαι στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελούταν από τους γενικούς γραμματείς μεταφορών, κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας, υγείας και πολιτικής προστασίας».
Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε επίσης: «Όλοι μας συγκλονιστήκαμε από την τραγωδία των Τεμπών. Δεν το χωρούσε ο νους και ποτέ δε θα καταλάβουμε ούτε στο ελάχιστο» ειδικά τους συγγενείς των θυμάτων.
Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ούτε να κρύψω, όλο αυτό σήμερα σχετίζεται με την ιδιότητα μου ως υφυπουργός, μια προσπάθεια να χτυπήσετε την κυβέρνηση μέσα από εμένα.
Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθειά μου επιβάλλει να σας πείσω να καταψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη».
Νωρίτερα, την παραίτησή του υπέβαλε ο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.
Φωτογραφία: Eurokinissi