Ο Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή, ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να είπε: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας μου κάνει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε η ομάδα των «87» από τη συνεδρίαση.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε «με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Δυστυχώς, παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και την θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

»Με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με την διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στην νέα γενιά. Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία από ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Για αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα, και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτό».

Φωτογραφία: EUROKINISSI