Σέντρα σήμερα (3/2) για το 18ο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το 18ο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως κάθε χρόνο, στο Μουντιάλ συλλόγων, συμμετέχουν οι νικητές των ηπειρωτικών διασυλλογικών διοργανώσεων των έξι συνομοσπονδιών και συγκεκριμένα η Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία, AFC), η Αλ Αχλί (Αίγυπτος, CAF), η Μοντερέϊ (Μεξικό, CONCACAF), η Τσέλσι (Αγγλία, UEFA) και η Παλμέιρας (Βραζιλία, CONMEBOL). Την θέση της Οκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία, OFC), που αποσύρθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19, πήρε η Πιρέ από την Ταϊτή, ενώ στο τουρνουά θα συμμετάσχει και η Αλ Τζαζίρα από την διοργανώτρια χώρα.

Φέτος με αέρα φαβορί παίζει στη διοργάνωση η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, ενώ ως πιο αδύναμος αντίπαλος υπολογίζεται η βραζιλιάνικη Παλμέϊρας. Σημειώνεται, ότι στην διοργάνωση, θα εφαρμοσθεί το «αυτοματοποιημένο» οφσάιντ, προωθώντας την ιδέα εισαγωγής της νέας τεχνολογίας στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Τσέλσι θα δώσει το πρώτο παιχνίδι της στις 9 Φεβρουαρίου, για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Αντίπαλός της, θα είναι μία εκ των Αλ Τζαζίρα, Αλ Χιλάλ ή Πιρέ, στο στάδιο «Μοχαμάντ Μπιν Ζαγέντ» του Άμπου Ντάμπι. Στον άλλο ημιτελικό, η Παλμέιρας, κάτοχος του Libertadores, θα αντιμετωπίσει την Αλ Αχλί ή την Μοντερέι.

Το πρόγραμμα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, έχει ως εξής:

1. Αλ Τζαζίρα-Πιρέ 03/02

2. Αλ Αχλί-Μοντερέϊ 05/02

3. Αλ Χιλάλ-Νικητής 1 06/02

4. Παλμέϊρας-Νικητής 2 08/02

5. Τσέλσι-Νικητής 3 09/02

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *