Ο Ζοσέ Μαουρίσιο παρέμενε χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες, όταν αποφασίστηκε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τον ΠΑΟΚ.
Ο 32χρονος Μαουρίσιο, ωστόσο, ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και για οικογενειακούς λόγους κι όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο “κόλπο” και να τον κάνει δικό του.
Η ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο του «τριφυλλιού», άλλωστε, ήταν επιτακτική και φαίνεται πως το κενό θα καλυφθεί με εξαιρετικό τρόπο, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με έναν παίκτη που δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής.
Ο Μαουρίσιο βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις αυτή την ώρα και φαίνεται πως υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος μέσος μέτρησε συνολικά στην τριετία του στην Ελλάδα 92 συμμετοχές με 9 ασίστ και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.
Πρόκειται για ακόμη έναν παίκτη της «χρυσής» τριετίας του ΠΑΟΚ που καταλήγει στην Αθήνα, μετά τον Γεβγέν Σάκχοφ που φορά φέτος τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ.