Τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα 18 Ιουλίου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
390 π.Χ. – Μάχη του Αλλία: Ο ρωμαϊκός στρατός ηττάται από επιδρομείς Γαλάτες, γεγονός που θα οδηγήσει στη μετέπειτα λεηλασία της Ρώμης.
64 – Ξεσπά η μεγάλη πυρκαγιά της Ρώμης, η οποία στις επόμενες έξι ημέρες θα προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη.
362 – Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός φτάνει στην Αντιόχεια με μία ρωμαϊκή εκστρατευτική δύναμη 60.000 άδρών και παραμένει εκεί για εννέα μήνες πριν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών.
452 – Κατάληψη της Ακυληίας: Μετά από την ήττα του στη μάχη των Εθνών, ο Αττίλας πολιορκεί την Ακυληία και τελικά την καταστρέφει.
1195 – Μάχη της Αλάρκος: Οι δυνάμεις των Αλμοαδών νικούν τον καστιλιάνικο στρατό του Αλφόνσου Η΄ και τον αναγκάζουν να υποχωρήσει στο Τολέδο.
1290 – Ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας εκδίδει διάταγμα απέλασης όλων των Εβραίων από την Αγγλία.
1334 – Ο επίσκοπος της Φλωρεντίας ευλογεί το θεμέλιο λίθο για το νέο καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας, σχεδιασμένο από τον Τζόττο.
1389 – Η Γαλλία και η Αγγλία συμφωνούν σε ανακωχή, εγκαινιάζοντας μία 13χρονη περίοδο ειρήνης, η πιο παρατεταμένη κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.
1841 – Ο Πέτρος Β΄ στέφεται αυτοκράτορας της Βραζιλίας.
1870 – Η Πρώτη Σύνοδος του Βατικανού θεσπίζει το δόγμα του αλάθητου του Πάπα.
1918 – Παρουσιάζεται στην Αθήνα με σημαντική επιτυχία η οπερέτα Ο Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
1925 – Εκδίδεται Ο Αγών μου του Αδόλφου Χίτλερ.
1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Τότζο Χιντέκι παραιτείται από πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξαιτίας των πολυάριθμων αποτυχιών στον πόλεμο.
1966 – Εκτοξεύεται από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι το Τζέμινι 10 σε μία αποστολή 70 ωρών που περιλαμβάνει τη σύνδεσή του με το μη επανδρωμένο Ατζίνα.
1968 – Ιδρύεται στην Καλιφόρνια η Intel Corporation.
1994 – Βόμβα στο Μπουένος Άιρες σκοτώνει 86 άτομα (κυρίως Εβραίους) και τραυματίζει πάνω από 300.
1994 – Γενοκτονία της Ρουάντα: Το Πατριωτικό Μέτωπο της Ρουάντα αναλαμβάνει τον έλεγχο του Γκισένι και της βορειοδυτικής Ρουάντα εξωθώντας την προσωρινή κυβέρνηση στο Ζαΐρ και τερματίζοντας τη γενοκτονία.
1995 – Εκρήγνυται το ηφαίστειο Σουφριέρ Χιλς στο νησί Μοντσερράτ της Καραϊβικής. Κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, ερημώνει το νησί καθώς καταστρέφεται η πρωτεύουσα και αναγκάζεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να φύγει.
2002 – Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι Αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων.