Θρακικές λαογραφικές εορτές και ξανθιώτικο καρναβάλι
Ένας μη συμβατικός Βασιλιάς έχει γεννηθεί στην γραφική και όμορφη πόλη της Ξάνθης, όπου μιλά με πάθος και έμπνευση για τον θεσμό των 54 χρόνων (από το 1966) για τον θεσμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, του μεγαλύτερου της Βόρειας Ελλάδος και των Βαλκανίων.
Φανταχτερός με πολύχρωμα ενδύματα πολλά και εντυπωσιακά δακτυλίδια προβάλει την πόλη και τον θεσμό. Τον συναντάμε στην κεντρική σκηνή στην πλατεία του ωρολογιού της Ξάνθης, την Κεντρική, στις διάφορες και πολλές εκδηλώσεις αυτήν την περίοδο αλλά δεν αρκεί. Ο βασιλιάς έχει πολλές και εθιμοτυπικές υποχρεώσεις. Δωρίζει και χαρίζει λουλούδια στην παγκόσμια εορτή της γυναίκας 8 Μαρτίου, διακτινίζεται στο ακριτικό Διδυμότειχο στην Κομοτηνή και τον Ίασμο, από την ΔΕΘ Θεσσαλονίκης και τους Κωδωνοφόρους (5η Ευρωπαϊκή πομπή Κωδωνοφόρων ΔΕΘ TIF Helexpo Θεσσαλονίκη) στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου Open Tv, στην Αθήνα, οργώνει κυριολεκτικά την χώρα για ενημέρωση και προβολή των ΘΛΕ. Όμως κουβαλά στην πλάτη του και αναδεικνύει με τον τρόπο του μια άτυπη μεγάλη Βασιλική Κοινωνική Ευθύνη .

Επισκέπτεται πλέον Τρίτη φορά το Νοσοκομείο της Ξάνθης και δίνει χαρά και ελπίδα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Αρχή γενομένης πέρσι, ενώ φέτος τα Χριστούγεννα ως underground αντιστασιακός της λήθης και της λησμονιάς ανθρώπων και παιδιών μοιράζει δώρα στην παιδιατρική. Πρόσφατα έδωσε το παρόν του και στην Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης για να δώσει θάρρος και κουράγιο σε μια ασθενή που θα μεταμοσχευθεί, τονίζοντας και την μεγάλη αξία και προσφορά της Δωρεάς Οργάνων.
Ο Παναγιώτης Γεωργίου ως Βασιλιάς μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια την βασίλισσα και τις 4 Πριγκίπισσες είναι εδώ, στη Ξάνθη.