Κορονοϊός: Δωρεάν self-test θα μπορούν να προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων από σήμερα (29/9) και για της επόμενες 10 ημέρες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες αυτοδιάγνωσης για τις δύο επόμενες εβδομάδες (4-17/10) από τα φαρμακεία.
Επιπρόσθετα, το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει στους γονείς ανεμβολίαστων μαθητών 12 ετών και άνω να σπεύσουν και να κάνουν το εμβόλιο.
Η υπενθύμιση του υπουργείου Παιδείας:
“Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.”