Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «ΠαράγωΓΗΝ», θα μάθετε τα πάντα για την «Σταθώρης Τυροκομική» αλλά και τα τελευταία νέα για την Zootechnia και την Agrothessaly.
Η «ΠαράγωΓΗΝ» ταξιδεύει στην Ιερισσό Χαλκιδικής και σας συστήνει το «Τυροκομείο Σταθώρης» που φημίζεται σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα των προϊόντων του.
Παράλληλα, σας μεταφέρει όλα τα νέα για τις δύο μεγάλες εκθέσεις που αφορούν την Κτηνοτροφία, την Πτηνοτροφία και τη Γεωργία, και θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα αντίστοιχα.
◉ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑΘΩΡΗ – ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Η εκπομπή «ΠαράγωΓΗΝ» ταξίδεψε στην Ιερισσό Χαλκιδικής και επισκέφθηκε το πρώτο πρότυπο επισκέψιμο Τυροκομείο στην Ελλάδα, το «Σταθώρης Τυροκομική».
Το παραδοσιακό Τυροκομείο, κατάφερε στην πορεία των ετών, να μετατραπεί σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών και η φήμη του να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα!
Με… οδηγό την παράδοση και με μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά, ο Σταθώρης «παντρεύει» τις γεύσεις και φτιάχνει με μεράκι και αγάπη, ποιοτικά και γευστικά τυροκομικά προϊόντα!
Η συγκομιδή του γάλακτος, που χρησιμοποιείται για τα τυροκομικά του είδη, γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Ορους.
Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της «Σταθώρης Τυροκομική», Ιωάννης Σταθώρης καθώς και ο γιος του, Μιχάλης Σταθώρης, υπεύθυνος παραγωγής, υποδέχονται τον Γιώργο Νταλιάρη στις όμορφες εγκαταστάσεις του Τυροκομείου τους, που θυμίζει παραδοσιακό αρχοντικό, ξεδιπλώνουν την ιστορία τους, μιλάνε για το γάλα και το τυρί, τις καινοτομίες τους καθώς και τους μελλοντικούς τους στόχους.
Παράλληλα, θα ενημερωθείτε για τις πρωτιές του «Τυροκομείου Σταθώρη», όπως τη δημιουργία του κατσικίσιου τυριού «Πετρωτό» με την χαρακτηριστική τσαντίλα, τη θέση που κατέκτησε στο Βιβλίο Γκίνες, όταν πριν από μερικά χρόνια παρασκεύασε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο (939 κιλά) καθώς και για το ότι έγινε το πρώτο επισκέψιμο Τυροκομείο στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, με την κάμερα της εκπομπής, θα ξεναγηθείτε στους χώρους του Τυροκομείου, τόσο στην καρδιά της παρασκευής των τυριών, όσο και στο χώρο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παραγωγική διαδικασία χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των προϊόντων.
Επίσης, θα δείτε τον όμορφο χώρο της νέας Εκθεσης, όπου γίνεται η γευσιγνωσία και θα ενημερωθείτε για τα ξεχωριστά προϊόντα του Τυροκομείου, τη λειτουργία του και το πρόγραμμα των ξεναγήσεων.
Μιλούν:
Ιωάννης Σταθώρης, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης
Μιχάλης Σταθώρης, Υπεύθυνος Παραγωγής
Αγγελική Χατζοπούλου, Υπεύθυνη Υποδοχής
◉ 13η Zootechnia – 14η Agrothessaly
Η αντίστροφη μέτρηση για την 13η Διεθνή Εκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία Zootechnia έχει αρχίσει… Από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου του 2025 η Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ, ετοιμάζει το σκηνικό της πιο σύγχρονης αγοράς για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία.
Εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου, φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δώσουν το «παρών» και φέτος με σκοπό την ενημέρωση, τη διεύρυνση εμπορικών επαφών και την αναζήτηση νέων αγορών.
Παράλληλα, στις 6-9 Μαρτίου 2025 στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η 14η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, η Agrothessaly.
Θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες συνεδρίες και εκδηλώσεις, με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας. Επιπλέον, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, θα εφαρμοστεί ένα ευρύ πρόγραμμα προβολής και φιλοξενίας εμπορικών επισκεπτών, ώστε η έκθεση να αποτελέσει σημείο δικτύωσης για εγχώριες και διεθνείς εμπορικές επαφές.
Ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo μιλάει στην «ΠαράγωΓΗΝ» για τις δύο Εκθέσεις. Όπως επισημαίνει το ενδιαφέρον του κοινού για τον πρωτογενή τομέα είναι πολύ αυξημένο, και σε αυτό το πλαίσιο στη φετινή Zootechnia θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις που αφορούν τις καινοτομίες και την τεχνολογία, κομμάτι απαραίτητο για το σύγχρονο κτηνοτρόφο.
Τονίζει πως λόγω του όγκου των εκθετών και των εκθεμάτων, φέτος θα λειτουργήσουν όλα τα περίπτερα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κόσμου θα διοργανωθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες.
Μιλούν:
Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ – Helexpo
ΠαράγωΓΗΝ: Μία παραγωγή της LIFE EVENTS ΚΟΙΝΣΕΠ

Η εκπομπή παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο όλους τους πρωταγωνιστές της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, που αποτελούν βασικό συντελεστή της εθνικής μας οικονομίας καθώς και καινοτόμες ιδέες που γεννιούνται και αναπτύσσονται στην ελληνική ύπαιθρο.
Η «ΠαράγωΓΗΝ» ταξιδεύει και σας μεταφέρει όλο τον παλμό της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής ζωής καθώς και την προσπάθεια των ανθρώπων για επιβίωση, ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία.
Οι συντελεστές της εκπομπής
Παρουσίαση: Γιώργος Νταλιάρης
Αρχισυνταξία: Θένια Μυλωθρίδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Κυριακή Σεφερίδου
Βοηθός Παραγωγής: Κατερίνα Χατζηνικολάου
Μοντάζ: Ζαφείρης Σαλμανλής
Οπερατέρ: Κωνσταντίνος Κατραντζής & Μάκης Αβραμίδης
Χειριστής Drone: Ζαφείρης Σαλμανλής
Social Media: Θένια Μυλωθρίδου
Σύμβουλος Εκπομπής: Αντώνης Βουτσάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κατραντζής
Σχεδιασμός-Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Life Events
Η εκπομπή «ΠαράγωΓΗΝ» προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 2:30 μ.μ. στην TV100 ενώ μεταδίδεται και από τις πλατφόρμες COSMOTE TV και NOVA. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν, θα προβάλλεται σε επανάληψη, κάθε Τρίτη στις 10.00 το βράδυ.
Μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια της εκπομπής στο κανάλι μας στο Youtube