ΠΑΡΑΓΩΓΗΝ: Γνωρίστε το πρώτο πρότυπο επισκέψιμο τυροκομείο στην Ελλάδα και μάθετε τι είναι το επιχειρησιακό σχέδιο «Lupinfeed»

Το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 14:30 στην TV100 θα προβληθεί το νέο επεισόδιο της εκπομπής ΠαράγωΓΗΝ.

Σ’ αυτό θα μάθετε τα πάντα για την τυροκομία και θα ξεναγηθείτε μέσα στο Τυροκομείο «Σταθώρης» στην Χαλκιδική.

Παράλληλα, θα ενημερωθείτε για το επιχειρησιακό σχέδιο «Lupinfeed», που αφορά την αντικατάσταση του εισαγόμενου σογιάλευρου από εγχώρια παραγωγή λούπινου.

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑΘΩΡΗ – ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100
Ο Γιώργος Νταλιάρης με τον Γιάννη Σταθώρη

Η εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ ταξίδεψε στην Ιερισσό Χαλκιδικής και επισκέφθηκε το πρώτο πρότυπο επισκέψιμο Τυροκομείο στην Ελλάδα, το «Σταθώρης Τυροκομική». Το παραδοσιακό Τυροκομείο, κατάφερε στην πορεία των ετών, να μετατραπεί σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών και η φήμη του να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα!

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100

Με… οδηγό την παράδοση και με μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά, ο Σταθώρης «παντρεύει» τις γεύσεις και φτιάχνει με μεράκι και αγάπη, ποιοτικά και γευστικά τυροκομικά προϊόντα! Η συγκομιδή του γάλακτος, που χρησιμοποιείται για τα τυροκομικά του είδη, γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Ορους.

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100

Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της «Σταθώρης Τυροκομική», Ιωάννης Σταθώρης καθώς και ο γιος του, Μιχάλης Σταθώρης, υπεύθυνος παραγωγής, υποδέχονται τον Γιώργο Νταλιάρη στις όμορφες εγκαταστάσεις του Τυροκομείου τους, που θυμίζει παραδοσιακό αρχοντικό, ξεδιπλώνουν την ιστορία τους, μιλάνε για το γάλα και το τυρί, τις καινοτομίες τους καθώς και τους μελλοντικούς τους στόχους.

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100

Παράλληλα, θα ενημερωθείτε για τις πρωτιές του «Τυροκομείου Σταθώρη», όπως τη δημιουργία του κατσικίσιου τυριού «Πετρωτό» με την χαρακτηριστική τσαντίλα, τη θέση που κατέκτησε στο Βιβλίο Γκίνες, όταν πριν από μερικά χρόνια παρασκεύασε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο (939 κιλά) καθώς και για το ότι έγινε το πρώτο επισκέψιμο Τυροκομείο στην Ελλάδα.

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100

Μεταξύ άλλων, με την κάμερα της εκπομπής, θα ξεναγηθείτε στους χώρους του Τυροκομείου, τόσο στην καρδιά της παρασκευής των τυριών, όσο και στο χώρο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παραγωγική διαδικασία χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των προϊόντων.

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100
Ο Γιάννης Σταθώρης με το γιο του Μιχάλη

Επίσης, θα δείτε τον όμορφο χώρο της νέας Εκθεσης, όπου γίνεται η γευσιγνωσία και θα ενημερωθείτε για τα ξεχωριστά προϊόντα του Τυροκομείου, τη λειτουργία του και το πρόγραμμα των ξεναγήσεων.

Τυροκομική Σταθώρης Τυροκομείο τυρί πετρωτό κατσικίσιο Χαλκιδική Ιερισσός εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ TV100

Μιλούν:
Ιωάννης Σταθώρης, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης

Μιχάλης Σταθώρης, Υπεύθυνος Παραγωγής
Αγγελική Χατζοπούλου, Υπεύθυνη Υποδοχής

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ LUPINFEED

Λούπινο εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ

Στην εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ θα ενημερωθείτε για την προσπάθεια που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την αντικατάσταση του εισαγόμενου σογιάλευρου από εγχώρια παραγωγή λούπινου. Πρόκειται για το επιχειρησιακό σχέδιο LUPINFEED το οποίο αποτελεί πρωτοτυπία στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου σιτηρεσίου.

Αγελάδες εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ

Σ’ αυτό το επεισόδιο θα παρακολουθήσετε πώς το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της υγείας των εκτρεφόμενων ζώων και στο καλύτερο παραγόμενο προϊόν. Παράλληλα, θα δείτε πως μια φάρμα λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις ενέργειες που γίνονται για την επίτευξη του στόχου.

Λούπινο εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ

Ταυτόχρονα, θα μάθετε τα πάντα για το λούπινο, που μπορεί να συμβάλει στην ευζωία των μηρυκαστικών χάρη στη διατροφική του αξία, αλλά και τα αποτελέσματα που έδειξαν αύξηση στην ημερήσια παραγωγή γάλακτος και στα λιπαρά οξέα.

Αγελάδες εκπομπή ΠαράγωΓΗΝ

Μιλούν:
Γιάννης Πανιτσίδης, Υποψήφιος Διδάκτορας

ΠαράγωΓΗΝ: Μία παραγωγή της LIFE EVENTS ΚΟΙΝΣΕΠ

Παραγωγήν TV100 εκπομπή αγροτικός τομέας
Παραγωγή LIFE EVENTS ΚΟΙΝΣΕΠ

Η εκπομπή παρουσιάζει σε πρώτο πλάνο όλους τους πρωταγωνιστές της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, που αποτελούν βασικό συντελεστή της εθνικής μας οικονομίας καθώς και καινοτόμες ιδέες που γεννιούνται και αναπτύσσονται στην ελληνική ύπαιθρο.

Η «ΠαράγωΓΗΝ» ταξιδεύει και σας μεταφέρει όλο τον παλμό της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής ζωής καθώς και την προσπάθεια των ανθρώπων για επιβίωση, ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία.

Οι συντελεστές της εκπομπής

Παρουσίαση: Γιώργος Νταλιάρης
Αρχισυνταξία: Θένια Μυλωθρίδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Κυριακή Σεφερίδου
Μοντάζ: Ζαφείρης Σαλμανλής
Οπερατέρ: Κωνσταντίνος Κατραντζής & Μάκης Αβραμίδης
Χειριστής Drone: Ζαφείρης Σαλμανλής
Social Media: Θένια Μυλωθρίδου
Σύμβουλος Εκπομπής: Αντώνης Βουτσάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κατραντζής
Σχεδιασμός-Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Life Events

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: CONSTRAT GROUP

Η εκπομπή «ΠαράγωΓΗΝ» προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 2:30 μ.μ. στην TV100 ενώ μεταδίδεται και από τις πλατφόρμες COSMOTE TV και NOVA. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν, θα προβάλλεται σε επανάληψη, κάθε Τρίτη στις 10.00 το βράδυ.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια της εκπομπής στο κανάλι μας στο Youtube!