Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στα τρία αδέλφια

Βέροια, καμπάνες, κορονοϊό δίωξη φαρσέρ

Για τη δολοφονία του 45χρονου επιχειρηματία

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης στα τρία αδέλφια στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις τους, μεταφέρθηκαν νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, όπου κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, μάλιστα, κατά τη μεταφορά του στα Δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη είπε στους δημοσιογράφους πως «ήταν ατύχημα».

Από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών ασκήθηκε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση.

Η δίωξη αφορά και την παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ ακολούθως τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια.

Από εκείνη, πήραν προθεσμία για την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Εκτός από τους τρεις κρατούμενους, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών, για την υπόθεση κατηγορείται κι ο 37χρονος αδελφός τους.

Ο 37χρονος διαφεύγει και εις βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό και αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι παραπάνω είναι μέλη πολυμελούς οικογένειας η οποία αριθμεί συνολικά δέκα αδέλφια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 32χρονος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ταχυφαγείο του θύματος, αλλά μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατόπιν αυτών ο επιχειρηματίας φέρεται να τον απέλυσε.

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση φαίνεται πως ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία, καθώς φαίνεται ότι αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού.

Το βράδυ του Σαββάτου οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην επιχείρηση, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας.

Εκεί, μετά από καβγά συνεπλάκησαν με τον 45χρονο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο εκ των κατηγορουμένων 20χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε με σουγιά τον επιχειρηματία.

Το σκηνικό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων, ενώ καταγράφηκε από κάμερα μέσω της οποίας οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος – ψητοπωλείου (σχετ. το από 23-02-2020 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 32, 20, 37 και 17 ετών (αδέρφια), τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22-02-2020 και αφού νωρίτερα προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του 45χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος και του 32χρονου – εργαζόμενου στην εν λόγω επιχείρηση, οι παραπάνω εισήλθαν στο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχοντας οι τρεις (3) εξ’ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και επιτέθηκαν συντονισμένα με χρήση βίας στον 45χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο 20χρονος του κατάφερε πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και την κοιλιά.

Έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Τούμπας ο 20χρονος, ενώ έπειτα από σχετική επικοινωνία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην Αθήνα ο 17χρονος.

Τέλος, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *