Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόστολος Λύτρας δικηγόρος

Ο ποινικολόγος προχωρά στις επόμενες κινήσεις του

Αίτηση αποφυλάκισης ετοιμάζει να υποβάλλει ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι προφυλακισμένος ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο 52χρονος ποινικολόγος αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Δείτε επίσης: Καταγγελία πρώην κατάδικου: “Πλήρωσα τον Λύτρα πουλώντας το σπίτι μου στη γυναίκα του” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αίτηση δεν θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.




Εκτός όμως από τις ποινικές διώξεις, τον Απόστολο Λύτρα βαραίνουν και δύο πειθαρχικές ποινές από τον δικηγορικό σύλλογο.

Πρόκειται για δύο πειθαρχικές αποφάσεις από το παρελθόν, για επίπληξη και χρηματική ποινή, οι οποίες όμως δεν του έχουν ακόμη επιδοθεί.

Διαβάστε επίσης  Λύτρας: Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. το αλκοτέστ λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό της Πολυζογωπούλου

Η πρώτη αφορά την υπόθεση, που είχε αναλάβει στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας την οικογένεια 16χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, για την οποία είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης».

Η δεύτερη αφορά την υπόθεση των Σεπολίων, όπου ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε χαρακτηρίσει προκλητική την πρόταση της εισαγγελέως, λέγοντας πως «δεν αντέχει της λογικής».

Η χρηματική ποινή με την οποία απειλείται ο ήδη προφυλακισμένος ποινικολόγος κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει – ως όφειλε – τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Φωτογραφία: Eurokinissi