Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκαν νεκρά δύο αδέλφια λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα.
Περίπου στις 02:30 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε διαμέρισμα. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 15 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο.
Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες εντόπισαν αρχικά χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου κατέληξε. Η τραγωδία συνεχίστηκε καθώς εντοπίστηκε απανθρακωμένη η αδελφή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα διαμερίσματα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και μπάζα.
Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε άνδρας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης #πυρκαγιάς σε διαμέρισμα επί της οδού Ακαδημίας στο δήμο Αθηναίων. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με 4 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 21, 2024
* Φωτογραφία αρχείου