Κως: Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι έκανε κάλεσμα στις ελληνικές Αρχές να εκδώσουν τον ύποπτο για την δολοφονία της 27χρονης στην Κω.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Δείτε επίσης: Κως: Προβληματισμός στις Αρχές για το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 27χρονη

Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» στραγγαλισμό της 27χρονης, γι’ αυτό και ο Πολωνός πρωθυπουργός κάνει λόγο για άγρια δολοφονία. Στην Κω ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για τον θάνατό της και έτσι τις επόμενες ώρες αναμένεται και άλλα άτομα να βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα στον 32χρονο ότι βρέθηκε η σορός της στις Αλυκές. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη και κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης, ωστόσο ο ίδιος το μόνο που έχει παραδεχθεί είναι ότι είχαν σεξουαλική επαφή.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που σκότωσε εκείνος την 27χρονη, να έχει συνεργό. Και αυτό γιατί το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας, δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί μόνο από ένα άτομο.

Παράλληλα, έχει γίνει μπαράζ δημοσιευμάτων στα πολωνικά ΜΜΕ για τον θάνατο της 27χρονης. Ο πολωνικός τύπος κάνει εκτενή αναφορά στην αδικοχαμένη κοπέλα που έφυγε από το Βρότσλαβ, τον τόπο καταγωγής της, προκειμένου να δουλέψει το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο της Κω.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε υπό κατάληψη χώρος στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)