Κορονοϊός: Από πού προέρχονται τα σημερινά κρούσματα

κορονοϊός Εχίνος Ξάνθη καραντίνα κρούσματα

Ποιες περιοχές παρουσιάζουν μικρότερη επίπτωση από την πανδημία

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 15 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 3 είναι εισαγόμενα από πτήσεις του εξωτερικού, ενώ τα υπόλοιπα 12 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Κορονοϊός: Οι περιοχές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση και τα λιγότερα κρούσματα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, παραμένουν η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Εβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Οι περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση από την πανδημία του κορονοϊού θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Εκεί συναντώνται και τα λιγότερα κρούσματα.

κορονοϊός κρούσματα σημερα

Κορονοϊός: Ξανά διψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

15 είναι τα νέα κρούσματα που αφήνει σήμερα, Δευτέρα 29/6 ο κορονοϊός στη χώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες».

  • Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).
  • Από το σύνολο των 3390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
  • Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Διαβάστε επίσης  Η S&P αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε BBB με σταθερές προοπτικές

Δείτε την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα εδώ

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα εδώ

Κορονοϊός: Πως το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για κορονοϊό

Κορονοϊός: Το κάπνισμα  επιβαρύνει τις αρτηρίες, προκαλεί φλεγμονή και επιφέρει βλάβες στο DNA, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα υγείας και αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, την πρώτη στον κόσμο που συνέκρινε τσιγάρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα και ναργιλέδες, σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για λοίμωξη από Covid-19 με σοβαρότερα συμπτώματα και να χρειαστεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γερμανό καθηγητή Τόμας Μέντσελ του Τμήματος Καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μάιντς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Heart Journal” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, αξιολόγησαν πολλές δημοσιευμένες μελέτες. Ένα πρώτο γενικό συμπέρασμα είναι ότι το παραδοσιακό τσιγάρο είναι σχετικά πιο επικίνδυνο από το ηλεκτρονικό και από το ναργιλέ, χωρίς όμως οι τελευταίοι να είναι ασφαλείς για τη υγεία.

Σε σχέση με τους μη καπνιστές, το παραδοσιακό τσιγάρο αυξάνει κατά 704% τον κίνδυνο χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), ο ναργιλές κατά 218% και το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά 194%. Ο κίνδυνος καρκίνου των πνευμόνων αυξάνεται κατά 1210% λόγω του τσιγάρου και κατά 122% λόγω του ναργιλέ. Επίσης, σε σχέση με τους μη καπνιστές, το τσιγάρο αυξάνει την αρτηριοσκλήρυνση κατά 10%, ο ναργιλές κατά 9% και το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά 7%.

«Το κάπνισμα ναργιλέ δεν μπορεί να θεωρηθεί μια υγιής εναλλακτική λύση», τόνισαν οι επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, όπως είπαν, ο καπνός του ναργιλέ περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια που προέρχονται από την καύση του κάρβουνου, το οποίο χρησιμοποιείται για την καύση του καπνού. Επιπλέον, και τα τρία είδη (τσιγάρο, ηλεκτρονικό τσιγάρο, ναργιλές) περιέχουν εθιστική νικοτίνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *