Φωτιές σε Κω και Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες

Πολλαπλά είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι πυροσβέστες και εθελοντές από το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, οι 44 από τις 51 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ακόμη 8.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Ενισχύονται οι δυνάμεις σε Κω και Χίο

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες.

Επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.




Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες.




Νωρίτερα εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καταφύγι Ηρακλείου Κρήτης και για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής εκδόθηκε μήνυμα από το 112.

Νέα μηνύματα για εκκενώσεις στην Κω

Η φωτιά στην Κω φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη καθώς «καίει» σε αρκετά και διαφορετικά μέτωπα, με το 112 να στέλνει μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών και για τήρηση των οδηγιών των Αρχών.

Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο ειδικός αριθμός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Καρδάμαινα.

Συγκεκριμένα, καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν προς την περιοχή Αντιμάχεια και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών, για να διασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνσή τους.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: reader.gr

Exit mobile version
%%footer%%