Φωτιά στην Υδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 της θαλαμηγού

Φωτιά στην Υδρα: Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία, σύμφωνα με στοιχεία φέρονται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην Υδρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (23/6/24) στα δικαστήρια Πειραιά, στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος θα ασκήσει δίωξη κακουργηματικου χαρακτήρα και για τους 13 και θα απολογηθούν την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, οι 13 έφτασαν στα δικαστήρια του Πειραιά φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλα και μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που έπλεε στον όρμο κοντά στο πευκόδασος της Υδρας όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Υδρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές, φαίνεται ότι από το συγκεκριμένο σκάφος εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.

«Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Υδρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη φωτιά κάηκαν περίπου 300 στρέμματα δάσους…

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, εφόσον προκύψουν ευθύνες, αναμένεται να κινηθεί νομικά και ο Δήμος ζητώντας αποζημιώσεις.

«Αν αυτή η φωτιά ξέφευγε, θα κινδύνευε ολόκληρο το νησί» τόνισε ο δήμαρχος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Exit mobile version
%%footer%%