Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο ατύχημα με Canadair – Χτύπησε σε πεύκο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά στη Ναυπακτία canandair

Ο πιλότος κατάφερε να το κρατήσει σταθερό

Ενα σοβαρό ατύχημα παραλίγο να σημειωθεί με αεροσκάφος τύπου Canadair στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη Ναυπακτία στην περιοχή του Πλατανίτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το lepantortv ένα αεροσκάφος τύπου Canadair που επιχειρεί στη φωτιά στη Ναυπακτία, βρίσκει στην κάτω πλευρά του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου.

Ο πιλότος κατάφερε να κρατήσει το canadair σταθερό και να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα και συνέχισε να επιχειρεί στις φλόγες στη μεγάλη φωτιά στη Ναυπακτία.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ δυνατό» λέει ο δήμαρχος

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιτη Ναυπακτία

Πηγή φωτό: Facebook (Ελένη Λάμπρου)

Exit mobile version
%%footer%%