Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η 18χρονη και η 14χρονη, μετά την εισπνοή υγραερίου στο σπίτι τους, στο χωριό Μαγικό της Ξάνθης.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί Παρασκευής σε χωριό της Ξάνθης όταν μία 47χρονη μητέρα πήγε το πρωί στο δωμάτιο των τεσσάρων παιδιών της και διαπίστωσε ότι δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί από τη μητέρα τους σε λιπόθυμη κατάσταση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή υγραερίου, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη μονοκατοικία όπου διαμένουν στο Μαγικό Ξάνθης.
Δείτε επίσης: Διαρροή υγραερίου στην Ξάνθη: “Μου είπαν ότι o Παντελάκος τελείωσε” λέει η θεία του 16χρονου (ΒΙΝΤΕΟ)
Το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση, μετά από διαρροή υγραερίου, στο νοσοκομείο.
Ο 16χρονος γιος της οικογένειας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν.
Την ίδια στιγμή, οι δύο αδερφές του, 14 και 18 ετών, νοσηλεύονται διασωληνωμένες σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η 20χρονη αδερφή τους φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση και παραμένει και αυτή νοσηλευόμενη.
Οι πυροσβέστες αμέσως έφτασαν στο σημείο και είδαν τα τρία παιδιά να έχουν επαφή με το περιβάλλον, ενώ το 4ο παιδί, ο 16χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Προσπάθησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι προ ημερών είχε εγκατασταθεί δεξαμενή φυσικού αερίου. Στον χώρο όπου βρισκόταν η δεξαμενή υπήρχε ένας λέβητας πέλετ.
Οι Αρχές εξετάζουν εκτός από την διαρροή υγρααερίου και το ενδεχόμενο ατελούς καύσης καυστήρα, και η παραγωγή μονοξειδίου του άνθρακα που ίσως προκάλεσε την τραγωδία.
Πηγή: newsit.gr