Χαλκιδική: Κατολισθήσεις στο Πόρτο Κουφό – Χωρίς γέφυρα στην Τορώνη

Αποκομμένοι από τον κεντρικό οδικό άξονα είναι οι κάτοικοι στη νότια Σιθωνία, στη Χαλκιδική, μετά από κατολισθήσεις στο Πόρτο Κουφό.

Ο δρόμος Νέων Μουδανιών – Συκιάς είναι κλειστός από το 82ο έως το 84ο χιλιόμετρο.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο καθώς η γέφυρα της Τορώνης, που μέρος της είχε καταρρεύσει λόγω της κακοκαιρίας Bora, δεν έχει ακόμη επισκευαστεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν ένα επαρχιακό δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί τα αγροτικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης  Τρόμος για ζευγάρι στην Χαλκιδική: Τους χτύπησαν με λοστό, τους κλείδωσαν στο μπάνιο και τους έκλεψαν

«Το μεσαίο πόδι κλείστηκε στη μία και την άλλη πλευρά. Λειτουργεί προσωρινά ένας χωματόδρομος», είπε κάτοικος στην ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, ανέφερε για τη γέφυρα στην Τορώνη ότι «έχουμε ζητήσει χρηματοδότηση για μελέτη και κατασκευή καινούργιας. Μέχρι να γίνει αυτό, θα τοποθετηθεί σιδερένια γέφυρα του στρατού εντός του Φεβρουαρίου για να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

*Φωτο αρχείου