Αυστηρή είναι η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τρεις ακόμη μοναχοί από το Αγιο Ορος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Και οι τρεις είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 55χρονο μοναχό από την Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους στην Μ. Βρετανία. Οι ηλικίες τους είναι από 40 μέχρι 55 χρονών.
Την αποκάλυψη έκανε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας στο Αγιο Ορος (Καρυές), κ. Κωνσταντίνος Δουκουσλής. «Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερις συνολικά μοναχοί (μαζί με τον 55χρονο) από το Αγιο Ορος, ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.
Στην επιστροφή τους από τη Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη για το Αγιο Ορος και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από τη Μονή.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Ορους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, σήμερα έγινε απολύμανση στη Μονή Ξενοφώντος.