Από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, μεταφέρονται βαριά περιστατικά ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό.
Στόχος είναι να αδειάσουν κλίνες οι οποίες παραχωρούνται σε περιστατικά Covid στη Θεσσαλονίκη.
Θυμίζουμε πως με τροπολογία, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, καθορίζοντας το κόστος νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, το νοσήλιο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα κυμανθεί στα 800 ευρώ όπως είναι και στον δημόσιο τομέα.
«Οι διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες σε μη Covid ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων». Συνολικά στη Θεσσαλονίκη από εκκενώσεις κρεβατιών αλλά και ενέργειες του υπουργείου Υγείας έχουν προστεθεί 38 νέες κλίνες ΜΕΘ (10 στο Γεννηματά, 6 στον Άγιο Δημήτριο, 8 στο ΑΧΕΠΑ, άλλες 2 στο Παπαγεωργίου, 4 στο 424, 8 στον Άγιο Παύλο).
«Είναι απαράδεκτο να μην νοσηλεύονται οι άρρωστοι κάτω από κρατικό σχεδιασμό. Αυτός που διακομίζεται στην εντατική του ιδιωτικού τομέα χάνει την παρακολούθησή του από τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολούθησαν και τον χειρούργησαν. Αν υπάρξει μια επιπλοκή και χρειαστεί να χειρουργηθεί ξανά αυτή η επέμβαση θα επιβαρύνει τον ίδιο ή θα πρέπει να βρει θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας» αναφέρει η πρόεδρος την Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.
Επιπλπέον μόνο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν γίνει οχτώ διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία. «Αφού έχει σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές τότε γιατί προχώρησε την Παρασκευή σε τροπολογία για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών; Φαίνεται ότι δεν του δίναν κρεβάτια» λέει απο πλευράς του ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.
Πηγή: ethnos.gr