Στο Mega φιλοξενήθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Βασίλης Πλακιάς και ο χαροκαμένος πατέρας Νίκος Πλακιάς.
Οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της κουβέντας και ειδικά στο σημείο όπου ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 450 εκατομμύρια για τον σιδηρόδρομο. Τότε ο κ. Πλακιάς του απάντησε: «Μπράβο, καλοφάγωτα. Και 5 δις να σας δώσουν θα τα φάτε κι αυτά κ θα μας μείνουν μόνο οι γραμμές».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις ο πρώην υφυπουργός είπε: «Το πόρισμα της Προανακριτικής πρέπει να το επιβεβαιώσει η Βουλή. Μέχρι χθες μας κατηγορούσαν ότι είμαστε πλειοψηφία, δεν θα παραπέμψετε τον Τριαντόπουλο. Ερχόμαστε τώρα και λέμε ότι χάνουμε τη δυνατότητα της αλληλεγγύης. Αφήνουμε την δυνατότητα να μην υπάρχει η συγκάλυψη που έλεγε η αντιπολίτευση μέχρι χθες. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κάνει όλες τις πράξεις που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε έχει ρόλο του ανακριτού. Άμα πει το Δικαστικό Συμβούλιο να έρθει ο Μητσοτάκης ή ο οποιοσδήποτε θα πει κάποιος όχι;».
Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία διάθεση συγκάλυψης» και πρόσθεσε «ένα πράγμα χάνουμε το πολιτικό σόου μέσα στην Προανακριτική».
Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός ανέφερε για τον σιδηρόδρομο ότι το φθινόπωρο του 2026 βάσει σύμβασης θα είναι ολοκληρωμένο το δίκτυο του, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση άφησε στην τύχη του τον σιδηροδρομικό δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Νίκος Πλακιάς πήρε τον λόγο και θέλησε να διευκρινίσει «ότι φυσικό δικαστήριο είναι το ανακριτικό στην Λάρισα, δεν είναι ούτε η Βουλή ούτε το Δικαστικό Συμβούλιο».
Ο κ. Πλακιάς απευθυνόμενος στον Βασίλη Οικονόμου είπε: «Τα παιδιά μας τα χάσαμε τζάμπα και με τον χειρότερο τρόπο. Συνεχίζετε και μας κοροϊδεύετε Καλοφάγωτα και αυτά τα 460 εκατομμύρια…», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Πλακιάς όσο αφορά την ασφάλεια των τρένων, που επικαλέστηκε ο Βασίλης Οικονόμου και συνέχισε: «Αν θέλετε να μας βοηθήσετε από Δευτέρα πηγαίνετε στην Βουλή κλείστε τις προανακριτικές, κλείστε δικαστικά συμβούλια και μην κάνετε τίποτα. Περιμένετε να γίνει μια ολοκληρωμένη δικογραφία, να δούμε πόσα πολιτικά πρόσωπα θα είναι μέσα σε αυτήν, να έρθει όλη η δικογραφία στη Βουλή και όσα πολιτικά πρόσωπα περιλαμβάνονται να πάνε στην Προανακριτική. Αυτό είναι το σωστό, το τίμιο και το δημοκρατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά