Σέρρες: Καίει για 26η μέρα η φωτιά στον Ορβηλο – Καταστράφηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα γης

φωτιά στις Σέρρες

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Συνεχίζει να καίει για 26η ημέρα η φωτιά που ξέσπασε στο όρος Όρβηλος, στον δήμο Σιντικής Σερρών.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, ανέφερε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν επιχειρούν στο σημείο εναέρια μέσα. Μάλιστα, ο ίδιος κάνει έκκληση προς την Πολιτεία να στείλει εναέριες δυνάμεις προκειμένου να σβήσει η φωτιά που προς το παρόν έχει κατακαύσει πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 19:00 κάτοικοι του δήμου Σιντικής αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγκίστρου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απουσία εναέριων μέσω για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο όρος Όρβηλος.

Η δήλωση του κ. Τάτσιου:

“Η φωτιά καίει χωρίς εναέρια μέσα εδώ και 4-5 ημέρες. Νιώθουμε αβοήθητοι και ζητούμε από την Αθήνα να στείλει εναέρια μέσα για να σταματήσει αυτή τη φωτιά που έχει κατακαύσει.

Διαβάστε επίσης  Κάηκε εν κινήσει όχημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η φωτιά αυτή έχει κατακαύσει πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγκίστρου. Καλούμε τους δημότες του δήμου μας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα ότι χρειαζόμαστε βοήθεια”.

*Φωτογραφία αρχείου