Κορονοϊός: Που εντοπίζονται σήμερα (6/7) τα νέα κρούσματα

κρούσματα κορονοϊός Θεσσαλονίκη

Ο γεωγραφικός χάρτης της πανδημίας

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1797  νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Από αυτά τα 62 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 8 στη Χαλκιδική.

Ο γεωγραφικός χάρτης της πανδημίας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

“Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168 (68.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.709 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -18.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)”.

Διαβάστε επίσης  Η S&P αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε BBB με σταθερές προοπτικές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *