Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφόρος δείχνει το μέγεθος της πύρινης “κόλασης” (ΦΩΤΟ)

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα (23/8) η τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που κατακαίει την Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα αποκαλύπτουν οι εικόνες από αμερικανικό δορυφόρο.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Mαίνεται για πέμπτη ημέρα η πύρινη λαίλαπα (BINTEO)

Ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη ενώ παράλληλα δίνεται και μεγάλη μάχη με τη φωτιά στη Ροδόπη. Οι φλόγες έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις δασών και καλλιεργειών ενώ έχουν «καταπιεί» σπίτια και περιουσίες.

Αυτό το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτουν οι εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters από τον δορυφόρο του Ινστιτούτου Maxar των ΗΠΑ, το οποίο ειδικεύεται στην παρατήρηση της γης με δορυφόρους, μεταξύ άλλων υπηρεσιών.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το τεράστιο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την περιοχή, όπως και οι μάχες των εναέριων μέσων της πυροσβεστικής αλλά και οι στιγμές που ανεφοδιάζονται με νερό για να συνεχίσουν τις ρίψεις στο πύρινο μέτωπο.

φωτιά Εβρος Αλεξανδρούπολη δορυφόρος

φωτιά Εβρος Αλεξανδρούπολη δορυφόρος

φωτιά Εβρος Αλεξανδρούπολη δορυφόρος

φωτιά Εβρος Αλεξανδρούπολη δορυφόρος

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφιών: Reuters (Maxar Technologies)