Eκκληση των τουριστικών πρακτόρων για τροποποίηση του μέτρου επίδειξης PCR 48 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα

κορονοϊός Ομικρον

Eντονη διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων

Η ομοσπονδία των τουριστικών πρακτόρων (FEDHATTA) ζητά την τροποποίηση του μέτρου επίδειξης PCR 48 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωση της η ομοσπονδία τουριστικών πρακτόρων (FEDHATTA), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της σχετικά με την αιφνιδιαστική, όπως λέει, εφαρμογή της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα και απευθύνει έκκληση για την τροποποίηση του μέτρου ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά που θα προκαλέσει.

Αναλυτικά η ομοσπονδία των τουριστικών πρακτόρων αναφέρει:

Η χθεσινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση (15 Δεκεμβρίου), για την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών ως προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα με έναρξη ισχύος την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, όπως τονίζει, δυναμιτίζει τις όποιες προσδοκίες επαγγελματιών και ταξιδιωτών για “ομαλές” Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ομοσπονδία έχει απευθύνει στους εθνικούς φορείς πλήθος εγγράφων με τα οποία επισημαίνει την ανάγκη να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται τα όποια, απαραίτητα, περιοριστικά μέτρα ή μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της πανδημίας, με όσο το δυνατόν καλύτερο και έγκαιρο τρόπο έτσι ώστε να περιορίζονται κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου. Άλλωστε, αντίστοιχες εκκλήσεις έχουν απευθύνει και διεθνείς φορείς του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *