Εικόνες απόγνωσης στο Κεραμίδι Τρικάλων που βυθίστηκε από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κεραμίδι Τρικάλων

Το χωριό μοιάζει εγκαταλελειμμένο

Οι κάτοικοι στην Θεσσαλία ζουν με την αγωνία της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να “χτυπήσει” την περιοχή, λίγες μόνο ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του Daniel.

Τα νερά σε πολλά σημεία του κάμπου δεν έχουν υποχωρήσει, ενώ αρκετά είναι τα χωριά τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ενα από αυτά είναι το Κεραμίδι Τρικάλων, που βρίσκεται κοντά στην Φαρκαδόνα. Το χωριό είχε βυθιστεί κάτω από νερά, με τους κατοίκους να βιώνουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Υπολογίζεται πως πάνω από 80% των οικημάτων πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων σε άλλα χωριά ή πόλεις.

Η εικόνα ακόμη και σήμερα είναι αποκαρδιωτική. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους για να βγάλουν και να πετάξουν τα αντικείμενά τους που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία. Οι δρόμοι μοιάζουν βομβαρδισμένοι ενώ εμφανής είναι ακόμη η λάσπη που έχει σκεπάσει τα πάντα.

Δεκάδες πλημμυροπαθείς από Φαρκαδόνα και Κεραμίδι εν όψει της νέας κακοκαιρίας μεταφέρονται στον (πρώην) προσφυγικό καταυλισμό Κουτσόχερου.

Κεραμίδι Τρικάλων

Κεραμίδι Τρικάλων

Κεραμίδι Τρικάλων

Φαρκαδόνα

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι στα Τρίκαλα (BINTEO)

Σε ποτάμια μετατράπηκαν και πάλι οι δρόμοι στα Τρίκαλα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ενώ σοβαρές ζημιές προκάλεσε και η έντονη χαλαζόπτωση στην Αχαΐα.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, πολλά είναι τα προβλήματα στα Τρίκαλα με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από το νερό που έχει πέσει. Σύμφωνα με το trikaladay.gr, στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων μεταφέρεται η αγωνία των Αρχών καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ όπως είπε στο τοπικό μέσο, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω κατολισθήσεων. Αντίθετα στα πεδινά του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών είναι σε φυσιολογικά όρια και προς στιγμήν δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Το θετικό είναι ότι η βροχή δεν είναι διαρκής. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το βίντεο από την οδό Καλαμπάκας που έγινε… ποτάμι μέσα στην πρώτη ώρα της καταιγίδας Elias στα Τρίκαλα. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, ο δρόμος γέμισε με νερά για τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες και οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί, αναζητώντας εξόδους διαφυγής.