Χαλκιδική: Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην Νέα Ποτίδαια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου ενώ στο επίκεντρο ήταν τα παιδιά.
Μικροί και μεγάλοι ήρθαν μαζικά στην πλατεία της Νέας Ποτίδαιας για να παρακολουθήσουν την γιορτή. Παρών ο δήμαρχος Νέας Προποντίδος, Μανώλης Καρράς, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ. Ποτίδαια, επιχειρηματίες της περιοχής και οι κάτοικοι του χωριού.
Καλαίσθητος ο στολισμός της πλατείας, έγινε με πολύ μεράκι και βρήκε θετική ανταπόκριση και αναγνώριση από τους παρευρισκόμενους. Εκεί ήταν και η χορωδία από τα Μουδανιά, που αφιέρωσε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Υπήρχαν επίσης διάφορα περίπτερα και σπιτάκια γύρω από την πλατεία, με παιχνίδια και ζωγραφική προσώπου (face painting), αλλά και μπουφές με εδέσματα, κρασί και γλυκά.
Ο συνδυασμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με το ολόφωτο καράβι προβάλλει την ελληνική παράδοση, η φάτνη του Χριστού σε περίοπτη θέση, στην κορυφή της πλατείας. Όλα ήταν εξαιρετικά οργανωμένα. Μετά το άναμμα του δέντρου, ακολούθησαν τραγούδια και χορός, με τις ευχές να δίνουν και να παίρνουν.
Τα παιδιά γλέντησαν κι έπαιξαν με την ψυχή τους, ενώ οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από αυτήν την ξεχωριστή και ιδιαίτερα επιτυχημένη κοινωνική εκδήλωση.