Τέταρτος νεκρός επιβάτης από το Diamond Princess

Diamond Princess

Ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κοροναϊό, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK σήμερα. Επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο του Diamond Princess , πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές της Ιαπωνίας […]

Ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κοροναϊό, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK σήμερα.

Επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο του Diamond Princess , πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp, καθώς παρά τα υποτιθέμενα μέτρα καραντίνας πάνω στο σκάφος, εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν.

Ο αριθμός των ασθενών εξάλλου αυξάνεται στην Ιαπωνία, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας αργότερα σήμερα.

Στη δίνη του κορονοϊού τα χρηματιστήρια

Τεράστιο πλήγμα έχει δεχτεί η ευρωπαϊκή οικονομία και τα χρηματιστήρια.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι οι μετοχές της Ιταλίας οδηγούν την παγκόσμια πτώση.

«Οι ιταλικές μετοχές οδηγούν την παγκόσμια πτώση» σημειώνουν οι Financial Times.

Εστιάζοντας στον δείκτη FTSE Mib, ο οποίος αυτή την ώρα (15:49, ώρα Ελλάδος) παρουσιάζει δραματική «βουτιά» κατά 5,13%.

Η έξαρση του κορονοϊού επηρέασε σημαντικά και τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, ο οποίος, την ίδια ώρα, κινείται στο -3,77%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία πτώση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, τον Ιούνιο του 2016.

Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Λονδίνου σημείωσε νωρίτερα πτώση 3%.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και ταξιδίων να καταγράφουν από τις μεγαλύτερες απώλειες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μετοχή της easyJet έχασε 12 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ryanair «κατρακύλησε» κατά 10%. Παρόμοιες τάσεις, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, εμφάνισαν οι μετοχές της Air France και της Lufthansa.

«Οι αγορές πιθανότατα θα κρατήσουν πολύ επιφυλακτική στάση μπροστά στην παγκόσμια διάδοση του κορονοϊού. Ο κορονοϊός δεν είναι πλέον ένα ασιατικό ζήτημα» δήλωσε ο Ρόμπερ Καρνέλ, αναλυτής της ING. Να σημειωθεί ότι λόγω της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο του κορονοϊού η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο δυο εβδομάδων (1,002%).

Σύμφωνα με το Reuters, αυξημένες έως και κατά 8 μονάδες ήταν και οι αποδόσεις άλλων ιταλικών τίτλων. «Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μία ύφεση τώρα και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ενός αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς ο ιός θα μεταδοθεί από εδώ», δήλωσε στέλεχος της Daiwa Capital Markets στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι η έξαρση του κορονοϊού είχε αρνητικό αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις απώλειες, νωρίτερα, να ξεπερνούν το 6%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *