ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

Πέρασαν σχεδόν εννέα μήνες

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η δίκη του αστυνομικού ο οποίος σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου του 2020.

Η δίκη ξεκίνησε με τη διαδικασία προεπιλογής ενόρκων, σχεδόν εννέα μήνες μετά την τραγωδία με θύμα τον Φλόιντ, η οποία, μάλιστα, οδήγησε σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, το περασμένο καλοκαίρι, του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο της Μινεάπολις ξεκίνησε αυτή τη φάση της διαδικασίας με καθυστέρηση μίας ημέρας, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης για το ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν στον Ντέρεκ Σόβιν.

Στις 25 Μαΐου 2020 ο 44χρονος λευκός αστυνομικός γονάτισε επί σχεδόν εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, που ήταν πεσμένος στο έδαφος δίπλα σε ένα περιπολικό και διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το βίντεο του περιστατικού έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Εξω φρενών ο Τραμπ με Ουκρανία και Ρωσία: «Κανένας δεν με κοροϊδεύει»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *