Πασχαλινά αυγά: Οι μέρες που μπορούμε να τα διατηρήσουμε εντός και εκτός ψυγείου

Σας περίσσεψαν αρκετά βαμμένα αυγά αφού δεν προλάβατε να τα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Φυσικά και μπορείτε να φάτε τα πασχαλινά αυγά σας και μετά την περίοδο των εορτών, αρκεί να τα αποθηκεύσετε σωστά ώστε να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε τα αυγά εντός και εκτός ψυγείου;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα βραστά αυγά, είτε με κέλυφος είτε χωρίς, διατηρούνται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες. Ωστόσο, προτείνεται να φυλάσσονται σε αεροστεγείς σακούλες που περιορίζουν τον αέρα, για να μειωθεί η ανάπτυξη τυχόν βακτηρίων.

Επίσης, ακόμη και αν τα καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, αν το αυγό φαίνεται χαλασμένο ή μυρίζει, τότε καλύτερα να το πετάξετε και να μην το καταναλώσετε.

Από την άλλη, τα βραστά αυγά που μένουν εκτός ψυγείου και διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μέχρι 2 ώρες. Ειδικά αν έχετε βγάλει το κέλυφος του αυγού, καλό θα ήταν να το καταναλώσετε το συντομότερο. Ακόμη κι αν ήταν στο ψυγείο, αν τα βγάλετε εκτός, θα πρέπει να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, η αμερικανική Υπηρεσία δεν συνιστά την φύλαξη των βραστών αυγών στην κατάψυξη.

Πηγή: iatropedia.gr