Χαρμόσυνα είναι τα νέα για τους εκδρομείς του Πάσχα, καθώς οι μετεωρολόγοι φαίνεται να συμφωνούν πως ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα καλός, με τη θερμοκρασία να κινείται πάνω από 19 βαθμούς Κελσίου.
Μάλιστα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σημαντική άνοδο από τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Ενδεικτικά η θερμοκρασία σε 6 πόλεις:
στην Αθήνα θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου,
στη Θεσσαλονίκη τους 21,
στον Πύργο τους 19,
στα Γιάννενα τους 19,
στη Λάρισα τους 24 και
στο Ηράκλειο τους 20.
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες καθώς οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.
«Η έξοδος αλλά και γενικότερα η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με παροδικές νεφώσεις – όπως άλλωστε το “επιβάλλουν” αυτές οι ημέρες, ενώ φαινόμενα αστάθειας θα έχουμε κυρίως στα βόρεια» σημειώνει.
Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/4
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανόν να σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν εκ νέου στα βορειοδυτικά από αργά το βράδυ.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 15/4
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4
Στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/4
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στο Ιόνιο το βράδυ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Πηγή φωτό: Eurokinissi