Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών γνώρισε την ήττα με 13-5 από την Ισπανία και έμεινε εκτός τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Έτσι, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο και θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ματς Ολλανδία – Ιταλία.
Η εικόνα του αγώνα
Ο ημιτελικός άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Εθνική αφού βρήκε γκολ στην πρώτη της επίθεση με την Γιαννοπούλου, όμως η συνέχεια βρήκε την Ισπανία να παίρνει φόρα στην επίθεση και να μη βρίσκει αντίσταση. Οι Ίβηρες σκόραραν τέσσερις φορές μέχρι το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου ενώ η γαλανόλευκη έμεινε άσφαιρη, με το μεγάλο πρόβλημα να είναι πως η μπάλα περνούσε με μεγάλη δυσκολία στη φουνταριστή.
Σε αντίθεση με το καταστροφικό πρώτο οκτάλεπτο όπου η άμυνά της ήταν διαρκώς εκτεθειμένη, στο δεύτερο υπήρξε σαφής βελτίωση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να μην επιτρέπουν εύκολα σουτ και την Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις.
Όμως παρά το γεγονός πως Εθνική είχε παθητικό ενός γκολ δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την καλή της παρουσία αμυντικά, αφού πέτυχε μόλις ένα γκολ, που ήρθε μάλιστα 13 ολόκληρα λεπτά μετά από το πρώτο στον ημιτελικό.
Η συνέχεια ωστόσο ήταν εξίσου δύσκολη, με την Ισπανία να συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο της σταματώντας στα τέσσερα γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και την Εθνική να δυσκολεύεται πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας στις δικές της επιθέσεις, για να βρει μόλις ένα γκολ σε αυτό το διάστημα και να μπει στην τελική ευθεία ούσα έξι γκολ πίσω στο σκορ (9-3).
Οι Ισπανίδες πέτυχαν γκολ μόλις 20” από την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου και έδειξαν ξεκάθαρα πως δεν είχαν διάθεση για εκπλήξεις στο φινάλε, με την ελληνική ομάδα από την πλευρά της να μην τα παρατάει και να κάνει το καλύτερο οκτάλεπτο στην επίθεση με δύο γκολ ενεργητικό, για να έρθει το φινάλε και να βρει τις Ισπανίδες να επικρατούν δικαίως με 13-5
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 1-1, 4-2
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράμος, Πιράλκοβα (1), Εσπάρ (1), Ορτίθ (2), Πέρες (1), Κρέσπι (1), Ρουίθ (1), Πένια (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρθία (1), Λέιτον, Τέρε.
ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη (3), Ασημάκη (1), Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΕ