Ο Ντόναλντ Τραμπ “έσπασε” το πρωτόκολλο στην κηδεία του Πάπα

Ντόναλντ Τραμπ

Εκανε και πάλι τη διαφορά…

Ο Ντόναλντ Τραμπ “έσπασε” το ενδυματολογικό πρωτόκολλο στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, αφού παρέστη φορώντας μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα.

Ο αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας υπαγορεύει ότι οι άντρες πρέπει να φορούν μαύρο κοστούμι με μακριά μαύρη γραβάτα και λευκό πουκάμισο. Τα παπούτσια, οι κάλτσες, τα παλτά και οι ομπρέλες έπρεπε επίσης να είναι μαύρα.

Ο ηγέτης της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν φορούσε γραβάτα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν φορούσε επίσης μπλε γραβάτα.

Και οι τρεις κατηγορήθηκαν ότι έδειξαν «ασέβεια» επειδή η πλειονότητα των παγκόσμιων ηγετών ήταν όλοι ντυμένοι όλοι στα μαύρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος κάθισε στην πρώτη σειρά ανάμεσα σε εκατοντάδες ξένους αξιωματούχους και βασιλείς, φόρεσε μια μεσαία μπλε στολή, στολισμένη με μια καρφίτσα που έδειχνε την αμερικανική σημαία. Το συνδύασε με μια λαμπερή μπλε γραβάτα.

Διαβάστε επίσης  Δυσαρέσκεια Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

Παραδοσιακά, τα κομψά, σκούρα ρούχα φοριούνται σε ένδειξη σεβασμού – πρακτική που υιοθέτησαν πολλοί από τους συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και ο Στάρμερ.

Η Μελάνια, που καθόταν δίπλα στον σύζυγό της, ήταν ντυμένη στα μαύρα φορώντας μαύρο δαντελένιο πέπλο και γάντια.

Το ενδυματολογικό «ατόπημα» του Τραμπ έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτηρίστηκε «ασεβής» από έναν δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο επειδή δεν φορούσε κοστούμι κατά την επίσκεψή του στο Οβάλ Γραφείο – με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ ενοχλήθηκε από την ενδυμασία του.