Με κάταγμα στο κρανίο νοσηλεύεται στην Πάτρα ένας 13χρονος, έπειτα από εμπλοκή και συμμετοχή του σε επικίνδυνο διαδικτυακό challenge.
Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το παιδί τραυματίστηκε όταν, κατά τη διάρκεια του challenge, αντί να προσγειωθεί με τα πόδια, έπεσε με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα. Ωστόσο ο Υπουργός διευκρινίζει ότι η κατάσταση του παιδιού είναι καλή.
«Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Είναι σε καλή κατάσταση… Όλο αυτό εξελίσσεται σε μία μάστιγα. Προστατέψτε τα παιδιά σας», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Ενημέρωση από ΓΝ Παίδων Καραμανδάνειο. Νοσηλεύεται παιδί με κάταγμα κρανίου 13 χρονών μετά από τσάλεντζ που αντί να προσγειωθεί με τα πόδια προσγειώθηκε με το κεφάλι. Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Είναι σε καλή κατάσταση….όλο αυτό εξελίσσεται σε μία μάστιγα.…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 12, 2025
Τα παιδιά παρασύρονται στην μίμηση
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επικίνδυνα συμβάντα που σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη διάδοση τέτοιων διαδικτυακών προκλήσεων, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών και την ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Είναι γνωστό ότι ειδικά σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά μιμούνται εύκολα και μπορούν να παρασυρθούν.
Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:
«Ενημέρωση από ΓΝ Παίδων Καραμανδάνειο. Νοσηλεύεται παιδί με κάταγμα κρανίου 13 χρονών μετά από τσάλεντζ που αντί να προσγειωθεί με τα πόδια προσγειώθηκε με το κεφάλι. Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Είναι σε καλή κατάσταση….όλο αυτό εξελίσσεται σε μία μάστιγα. Προστατέψτε τα παιδιά σας», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Φωτογραφία αρχείου