Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ 7-6 (2), 6-4προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Masters στο Παρίσι.
Με την πρόκριση αυτή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς… τσέκαρε το εισιτήριο του για το ATP Finals, που θα διεξαχθούν από τις 12 έως και τις 19 Νοεμβρίου στο Τορίνο.
Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 15 στον κόσμο), ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε με ανατροπή (4-6, 6-4, 6-2) του συμπατριώτη του, Ρόμαν Σαφιούλιν. Ο Έλληνας τενίστας είχε μέχρι πρότινος ένα εντυπωσιακό «6 στα 6» απέναντι στον Χατσάνοφ, ηττήθηκε όμως στην τελευταία αναμέτρησή τους, στο Masters του Μαϊάμι, τον περασμένο Μάρτιο.
✅ 50th win of the season
✅ 1st Top 10 win of 2023@steftsitsipas defeats Zverev 7-6 6-4 to reach the last eight in Paris 🥵#RolexParisMasters pic.twitter.com/iiTROhsGcx— Tennis TV (@TennisTV) November 2, 2023
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, που προηγήθηκε 3-0 κάνοντας break στο δεύτερο γκέιμ και γυρίζοντας από το 15-40 στο επόμενο, ενώ έχασε και δύο break point για το 4-0. Στον πρώτο πόντο του πέμπτου γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε άτσαλα και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, αλλά μετά από περίπου πεντάλεπτη διακοπή και τις απαραίτητες φροντίδες του φυσιοθεραπευτή επανήλθε και κράτησε εύκολα το σερβίς του ως το 5-2. Όταν, όμως, έπρεπε να τελειώσει το σετ, ο “Στεφ” έκανε αβίαστα λάθη, έχασε δύο σετ-μπολ και επέτρεψε στον Ζβέρεφ να κάνει το break, να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει 5-5 και 6-6. Στο τάι-μπρέικ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε εξαιρετικά σερβίς (τρεις άσους και άλλο ένα που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Γερμανός), πήρε και τρεις πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του και το κέρδισε με 7-2, κατακτώντας το πρώτο σετ.
Με την ψυχολογία ξανά υπέρ του, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ και από εκεί και πέρα προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του για να «κλείσει» το ματς. Στο 8ο γκέιμ βρέθηκε πίσω 0-30, αλλά βγήκε από τη δύσκολη θέση με συνεχόμενα εξαιρετικά σερβίς (δύο άσοι), ενώ στο 5-3 έχασε δύο ματς-μπολ, με τον Ζβέρεφ να κάνει με άσο το 5-4. Με το ματς «στην κόψη του ξυραφιού», ο “Στεφ” βρήκε πάλι δύο μεγάλα σερβίς και, με βολέ και άσο, «έγραψε» το 6-4 και πανηγύρισε τη νίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: Τwitter (Stefanos Tsitsipas)