Σόφη Ζαννίνου: Το ιδιαίτερο επάγγελμα του παππού της όταν ήρθε με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη

Σόφη Ζανίνου

Η ιστορία που διηγήθηκε από το παρελθόν

Η Σόφη Ζαννίνου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» κι αναφέρθηκε στον παππού της, ενώ διηγήθηκε μια ιστορία από το παρελθόν.

Η γνωστή ηθοποιός αρχικά, δήλωσε: «Ο παππούς μου όταν ήρθαν με τον διωγμό από την Κωνσταντινούπολη, ήταν λαθρέμπορος και πουλούσε πετράδια και διάφορα άλλα».

«Ο πατέρας μου μου είπε ότι είχε κι αλυσίδα εστιατορίων ο παππούς για κάλυψη για τα λαθραία. Έκανε τον εστιάτορα. Είχε ένα μπαστούνι ασημένιο, το οποίο ήταν κούφιο. Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου “πήγαινε αυτό το μπαστούνι στον Φώτη πχ”, το έπαιρνε κι έκανε το βαποράκι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Οπως εξήγησε στη συνέχεια, η γιαγιά και ο παππούς της έζησαν πολύ δύσκολες καταστάσεις και αναγκάστηκαν να ψάξουν τρόπους για να επιβιώσουν.

Διαβάστε επίσης  Μαρία Εκμεκτσίογλου: Σοκάρει με την αποκάλυψη – «Βλέπω τον γιο μου, να έχει πάρει το μαξιλάρι και να προσπαθεί να σωπάσει το μωρό»

«Το μπαστούνι είχε μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς, δράκους. Εγινε ο διωγμός κι ήρθαν εδώ. Το μόνο που μπόρεσαν να πάρουν είναι λίρες κι έφτιαξε η γιαγιά μου μια ζώνη με θήκες για τις λύρες», εξηγεί.

Κλείνοντας, είπε: «Πείνα, δυστυχία. Ηρθαν εδώ κι έπρεπε να δουλέψουν. Ο πατέρας μου στην αρχή ήταν αστυνομικός στη δίωξη ναρκωτικών».