Σέρρες: Ραγίζει καρδιές σημείωμα συμμαθητή του 11χρονου – “Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στις Σέρρες από τον θάνατο του 11χρονου μαθητή μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Την ίδια στιγμή ρίγη συγκίνησης σκορπίζει το σημείωμα που άφησε ένας συμμαθητής του άτυχου Βασίλη στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Σοκάρει η μαρτυρία μαθητή που τραυματίστηκε – “Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω”

Ο μικρός Μάνος έγραψε «κάντε χώρο εκεί ψηλά. Έρχεται να παίξει ο Βασίλης». Στο σχολείο από το πρωί, συμμαθητές του παιδιού, εκπαιδευτικοί και γονείς σπεύδουν να αφήσουν λίγα λουλούδια και ένα κεράκι στη μνήμη του.

Σημειώνεται ότι στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου μαθητή στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας και οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία και λαμβάνουν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον διευθυντή του σχολείου, εκπαιδευτικούς αλλά και από τους τεχνικούς του συνεργείου που είχε αναλάβει τις εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. Οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των εμπλεκομένων.

Διαβάστε επίσης  Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα

Η έκρηξη εκσφενδόνισε τη σιδερένια πόρτα περίπου 30 μέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο Βασίλης.

Το απόγευμα η κηδεία του 11χρονου

Η κηδεία του άτυχου Βασίλη είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 16:00, το απόγευμα της Τρίτης (06.12.2022) στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών.

Την ίδια στιγμή αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τους χαροκαμένους γονείς που το παιδί τους έχασε τη ζωή του ακαριαία από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αυλή του σχολείου του.

Υπενθυμίζεται ότι τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο λεβητοστάσιο, έβρεχε και οι μικροί μαθητές βρίσκονταν λίγα μέτρα μακρύτερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 11χρονος Βασίλης και να τραυματιστούν, άλλα δύο παιδιά, ένας 11χρονος και ένας 6χρονος.

Με απόφαση του Δήμου Σερρών, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, δεν θα λειτουργήσει μέχρι νεοτέρας.